luni, 15 martie 2010

Tehnica gel-UV: modelare

Rezultatul modelarii cu gel-UV este o manichiura care arata impecabil minimum 4 saptamani. (Materialele necesare se gasesc de ex. la ultimul link de jos).
Am cautat pe net descrierea pasilor necesari si am pus-o mai jos (cine nu vrea unghii false, ci modelare cu gel a unghiei naturale, sa sara peste descrierea lipirii tips-urilor). Va doresc rabdare si succes!

Pregatire
Indepartati toate resturile de lac de pe unghia naturala cu dizolvant. Impingeti cu grija cuticulele inapoi cu ajutorul unui bat de trandafir. Resturile de sub pielita care raman pe unghie (ca niste solzi) trebuie pilite usor.


Scurtati unghia naturala (NU PANA IN CARNE, lasati macar 1-2 mm de unghie), piliti varful unghiei pana unghia ajunge sa se potriveasca cu tips-ul (unghia falsa). Cu buffer-ul faceti opaca toata suprafata unghiei pana in colturi. Cu pamatuful stergeti praful. In nici in caz nu se sterge cu degetele sau cu cleaner acum (cleaner-ul contine apa si umezeste unghiile). Aici se poate folosit o freshner care degreseaza unghiile.

Alegeti tips-ul potrivit
Exista mai multe feluri de tipsuri, dar in principal sunt de doua categorii: profil plat si profil "ghiara". In functie de forma unghiei naturale pe care o sa fie lipit tips-ul, alegeti una din cele 2 categorii de mai sus. Daca la aceeasi persoana, profilul ungiilor naturale este la unele unghii plata si la altele curbata (gheara), alegeti un singur fel de tips pentru toate degetele, anume acela cu profilul care apare la cele mai multe din unghiile naturale ale persoanei respective. De ex. daca din 10 degete, 3 au profil curbat (gheara) si 7 au profil plat, toate tips-urile trebuie sa fie cu profil plat.
Tips-ul trebuie sa acopere toata latimea unghiei dar sa nu sa depaseasca marginile acesteia (in caz ca nu gasiti un tips de latime perfecta, luati unul un pic mai mare si piliti din partile laterale ca sa obtineti latimea dorita). Spatiul unghiei naturale acoperit de tips sa nu fie mai mare de 1/3 din unghia naturala.

Se lipeste tips-ul (la sfarsit trebuie sa fie drept si fara aer; e foarte important nu sa fie aer sub tips pentru ca tipsul sa nu se dezlipeasca de al sine sau sa nu se formeze ciuperci de unghii din cauza umiditatii):
Se pune lipici pe tips, se aduce tipsul langa ungia naturala, se potriveste "treapta" din tips cu varful unghiei. Cata vreme potriviti "treapta" tipsul se tine -nu chiar perpendicular- inclinat fata de unghie.

Cand ati potrivit bine, incepeti sa lasati tipsul incet-incet jos, catre unghia naturala, fara sa dezlipiti unde s-a lipit deja.

Daca vedeti ca l-ati pus gresit, aveti 4-5 secunde sa il dati jos, dar nu mai mult pentru ca il luati cu strat din unghie cu tot.
Cel mai important e sa nu faca bule de aer la varful unghiei naturale! Daca se fac bule de aer catre "radacina" tipsului, piliti tipsul cand nivelati diferenta dintre tips si unghia naturala. Tineti tips-ul cam 10 – 20 de secunde pana e uscat lipiciul. Se scurteaza tips-ul cu cutterul, in functie de lungimea dorita.

Se pileste marginea unghiei pana devine uniforma. Pentru ca tips-ul sa aiba stabilitate, marginile trebuie sa fie drepte si pilite cu grija. Stergeti praful.

Acum piliti portiunea in care tipsul se imbina cu unghia naturala, pana nu se mai vede aceasta imbinare. Atentie sa nu piliti exagerat din unghia naturala! Tot acum sa face opaca toate suprafata tips-ului cu pila.

Puneti "primer" (sau bonder) NUMAI peste unghia naturala. Lasati sa se usuce bine bonder-ul la aer. Nu se atingeti cu degetul sau cu altceva acum.


Modelare
Aplicati cu pensula lata un strat subtire de gel de modelare. Lasati unghia sa se usuce 2 minute la lampa uv. IMPORTANT: Nu se sterge cu cleaner-ul. Pelicula de transpiratie este foarte importanta sa tina urmatorul strat de gel. Nu este voie sa se atinga cu ceva (nici cu fum de tigara).

Aplicati cu pensula subtire French gel la varf sau alt gel colorat. Puneti gel la varf si dupa fiercare deget puneti lampa 5 secunde in lampa uv sa nu curga gel. Dupa cand sunt facut toate unghiile, lasati unghiile 2 – 4 min. la lampa uv sa se usuce.

Acum puneti atat gel cat sa formati o curba frumoasa pe unghie (boltire de unghie). Lasati 2 min la lampa uv. Piliti pana se obtine forma dorita. Boltirea garanteaza stabilitatea unghiei. La varf sa fie mai putin gel decat la mijloc.

Nu este voie sa ajunga gel la cuticule sau la margine. Daca este nevoie curatati marginea cu un bat de trandafir. Daca gelul a atins pielea de la marginile unghiei in timp ce mana e in masina, trebuie sa piliti gelul (intarit)

Stergeti cu cleaner. Verificati bine forma unghiei, daca inca nu e 100% bine, mai piliti pana obtineti forma corecta. Stergeti bine praful.

Aplicati Finish Gel si fiti foarte atenti sa nu ajunga gel la cuticule sau la marginile unghiei. Lasati unghiile 2 -4 minute la lampa uv, 2-3 minute asteapta, dupa care stergeti cu cleaner.
Ca in orce domeniu exista o calificare. Nu asteptati din prima un rezulatat extraordinar. Pentru aplicarea unghiilor false este nesesara experienta. Lucrati incet si cu atentie. Si la un profesionest dureaza cam 2 ore.

Este foarte important ca clienta sa nu foloseasca unghiile gata facute pe post de surubelnita, desfacator, unealta, etc. Sa nu pileasca de una singura la unghii. Sa nu le roada cu dintii. Astfel unghiile arata bine foarte mult timp si nu se vor exfolia. Daca vrea sa le vopseasca cu oja, sa foloseasa dizolvant de lac de unghii FARA ACETONA

sursa text:
http://blog.unghii-false-gel.ro/archives/unghiifalse/gel/cum-sa-modelare-unghii-false-gel-modelare-tipsuri

sursa poze:
http://www.blogger.com/goog_1268736188822
http://testberichte.ebay.at/

geluri/ materiale pentru tehnica UV (pret bun si calitate):
http://www.german-dream-nails.de/shop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu