luni, 22 martie 2010

Mituri legate de unghiile tehnice

1.UNGHIA ARTIFICIALA IMI STRICA UNGHIA NATURALA.
Unghia „naturala“ este un produs mort al organismului uman. Tehnica moderna a fost creata special pentru a nu dauna in nici un fel organismului uman. In concluzie, produsele nu dauneaza nici unghiei, nici organismului; dimpotriva. Ganditi-va la cineva care lucreaza in gastronomie si este tot timpul cu mainile in apa, sau la cineva care isi roade ungiile: aceste persoane nu pot avea aproape nicodata unghii ingrijite, pentru ca acestea fie sunt roase fie se rup, se exfoliaza sau crapa intr-una. Aplicatul unghiei false este un pas intermediar care ajuta ca unghia naturala sa creasca (sub cea falsa) fara sa se rupa. Odata ce unghia naturala a crescut inde-ajuns, nu mai este nevoie de unghii false: produse de gen gel-UV sau acril, mentin unghia naturala "sanatoasa" si ii dau posibilitatea persoanei respective sa aiba o manichiura de invidiat.
(Unghia naturala poate fi afectata doar de tehnicianul care aplica unghiile false, daca acesta nu a lucrat corespunzator.)

2.UNGHIILE FALSE SUNT VULGARE.
Unghiile artificiale pot avea lungimea si forma pe care o dorim. Unghiile artificiale pot arata natural, iar daca sunt corect lucrate nici nu pot fi deosebite de cele naturale.

3.DACA PORTI UNGHII FALSE NU TREBUIE SA TE MAI ATINGI DE NIMIC.
Ne referim la unghiile false aplicate de catre profesionisti in saloanele de specialitate, si nu la cele surogat pe care le gasim insirate pe tarabele din piata. Unghiile false sunt mult mai rezistente decât unghia naturala, iar indeletnicirile casnice nu vor fi afectate.

4.UNGHIILE FALSE SUNT SCUMPE.
Aplicarea unghiilor false costa in medie 100 - 150 RON. Intretinerea acestora se face la 2 - 3 saptamâni si costa 50 - 65 RON. Daca facem o comparatie cu un serviciu de manichiura, care costa in medie 20-35 RON, si care trebuie facut saptamânal, dintr-un calcul simplu reiese ca unghiile fase nu sunt chiar atât de costisitoare.

5.UNGHIILE FALSE NU POT FI PURTATE MAI MULT DE O LUNA.
Cu cât pastram unghiile false mai multa vreme, cu atât unghia naturala arata mai bine dupa ce renuntam la unghiile false, cu conditia sa le intretinem o data la 2-3 saptamâni. Daca le punem si le dam jos la perioade mici de timp, unghia naturala are ceva mai mult de suferit din cauza pilirii frecvente (ca sa punem si sa indepartam materialul de protectie, unghia naturala trebuie pilita, pilirea frecventa duce la subtierea unghiei naturale).

6.TEHNICA GEL-UV ESTE DAUNATOARE SANATATII
Produsele gen materiale-UV sunt folosite de cateva decenii in medicina dentara. Daca ar fi fost otravitoare/daunatoare ar fi fost eliminate de mult timp din "practica".

7. DACA IMI TRAG JOS UNGHIILE FALSE, CELE NATURALE "SUNT PRAF"
Adevarat. Unghiile false nu se trag jos, pentru ca vin cu strat din unghia naturala, ceea ce poate duce la exfoliere, aspect neplacut al unghiilor, hemoragie. Unghiile false nu se trag jos, ci se pilesc jos. Odata cu pilirea lor, pilim si un strat din unghia naturala, deci aceasta va fi mai subtire circa 4-8 sapt., pana se reinnoieste complet.

sursa: http://love4nails.webs.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu