miercuri, 24 martie 2010

Ghid de dat in bara la locul de munca

Orientativ.
Eventuale variatiuni sunt bine-venite.
Orice similaritate cu realitatea este exclusa.


Asadar sa purcedem:

1. Simte-te victima: toata lumea vrea sa te calce pe bataturi, sa te umileasca. Nimeni nu te intelege, nimeni nu te respecta la "adevarata ta valoare". Expresii-cheie gen "tie ce-ti pasa, ca tu nu esti in acelasi rahat", "am un coleg care lucreaza la firma x, lux dom'ne, nu ca aici", etc. sunt foarte bine-venite. Nu ezita sa aduci aceasta tema (EU=VICTIMA) in discutie cat mai des posibil.



2. Foloseste orice ocazie sa-ti contrazici colegii si mai ales sa-ti contrazici sefii. Asta chiar daca sti ca ei au dreptate, nu te lasa cu una cu doua! Daca reusesti inclusiv sa te contrazici pe tine in cadrul aceleasi discutii, ai tras lozul castigator.

3. Nu zambi niciodata. Nu te bucura de vre-o gluma: e facuta sa te umileasca, chiar daca la prima vedere nu poti recunoaste ironia. Daca colegii merg sa joace fotbal sau sa bea o bere impreuna, nu merge cu ei: isi cauta ocazii sa afle cat mai multe despre tine si sa rada si mai bine pe la spate.

4. Critica -pe cat de mult posibil- mai ales colegii care nu sunt de fata la discutie. Asta face ca ceilorlalti sa le creasca increderea in tine si in curajul tau de a spune lucrurilor pe nume

5. Fii logic: mai intai lauda-te cat de mult ai cheltuit in ultimul concediu si mai apoi plange-te ca nu ai un chior, ca nu poti pune un ban de-oparte, etc...

6. Imbraca-te cu cat mai multe culori stridente, asta atrage atentia celorlalti asupra ta. Daca esti femeie, adauga si decolteuri generoase, fuste mini, etc. (indiferent daca ai sau nu ce arata). Pai Elena Udrea poate si tu nu? Baga multa culoare in machiaj, se poarta!

7. Daca esti barbat, faza cu culorile stridente s-ar putea sa nu iti iasa. Atunci incearca sa porti aceeasi pereche de pantaloni saptamani intregi.

8. V-as recomanda optional evitarea apei si a sapunului, chiar si a periutei de dinti: are efect instantaneu.

Spor la treaba!

2 comentarii:

  1. si cearta-te cu seful/ sefa cat mai des posibil, fii rebel, nu scapa nici o ocazie sa o/il contrazici.

    RăspundețiȘtergere
  2. hihihhihi, hai ca e tare. Uite dom'ne, ce era mai important am uitat. hihihi merci

    RăspundețiȘtergere