Desi diabetul nu are aparent nimic de-a face cu unghiile, trebuie sa ne reamintim ca aceasta afectiune face ca ranile sa se inchida cu mare greutate. De aceea in astfel de cazuri trebuie sa lucram cu mai mare atentie decat de obcei. Imaginati-va ca o viitoare mireasa are diabet si vrea sa aiba o manichiura speciala de ziua nuntii ei. Si imaginati-va ca in dimineata nuntii i-ati facut unghiile (gel-uv, acril etc), iar la o unghie ii sangeraza cuticula (pielita): fie isi pateaza rochia de mireasa cu sange, fie poarta un plasture, deloc bine-venit intr-o astfel de situatie. In astfel de cazuri se recomanda in primul rand MARE GRIJA cand lucram si daca e posibil manichiura sa fie facuta o zi-doua inainte de nunta, pentru a evita orice inconvenienta.
Revenind la clientela de zi cu zi, ca sa fiti sigure ca totul e OK, intrebati clienta -inainte de a incepe manichiura- daca sufera de o astfel de afectiune.
Alergia se manifesta sub forma unei mancarimi/inrosiri a pielii care poate aparea pe tot corpul in timpul sau dupa aplicarea tehnicii-UV sau acril. De obicei este vorba de o intoleranta la o componenta chimica din bonder/primer. In acest caz, persoana respectiva trebuie sa renunte la manichiura respectiva (stratul de gel, unghia falsa samd trebuie pilite complet jos). Exista in comert bonder/primer special pentru persoanele alergice (este din pacate mai scump decat bonder-ul clasic si "priza" materialelor pe unghie este mai slaba) de aceea acest produs se foloseste numai in caz ca apar alergii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu