vineri, 19 martie 2010

Probleme la capitolul tehnica gel-UV. Astazi lifting

Liftings: intre stratul de gel si unghia naturala apar -la cateva zile dupa modelare- basicute de aer, stratul de gel (pare ca) se ridica de pe unghie. Inafara de faptul ca sunt inestetice, aceste basicute de aer pot favoriza formarea ciupercilor de unghii, de aceea trebuie facut tot posibilul ca ele sa nu apara.
"Lifting"-urile apar in principal pentru ca:
- unghia nu a fost pregatita destul de bine pentru modelare: zona de langa cuticule nu a fost degresata destul, sau in timpul modelarii ati atins unghiile cu degetele, cu ceva uleios, ati mancat, etc.

- gelul de modelare a fost aplicat inainte ca "primer"-ul sa se usuce destul de bine pe unghia naturala

- unghia naturala nu a fost pilita destul de bine inainte de aplicarea gelului

- (asta se intampla de obicei la 2-3 sapt dupa modelare) gelul a fost pilit de pe unghie/ unghiile au fost scurtate cu pila fara aplicarea ulterioara a unui strat de gel-finish. La fel se intampla si daca folositi ughiile pe post de desfacator sau alta "unealta" casnica: stratul de gel-finish se deterioreaza si nu dupa mult timp apar lifting-urile

- stratul de gel a fost prea subtire/gros la modelare (cand lucrati cu un gel nou, incercati 2-3 "grosimi" ale stratului aplicat pe unghie si vedeti care varianta tine cel mai mult). In plus, in mijlocul unghiei, stratul de gel trebuie sa fie mai gros, iar catre marigi mai subtire. Asta pentru a conferi unghiei modelate stabilitate (altfel unghiile se rup usor)

- unghiile sunt uleioase (se intampla cand apare dezechilibru hormonal cauzat de medicamente)

Un comentariu: