marți, 22 iulie 2014

Fara titlu


Un copil cu 2 clase nu e mai prost decat altul cu doctorat. Un altul nascut in familie modesta sau saraca nu-i musai mai nefericit decat altul nascut in familie de milionari.

O relatie de 40 de ani este intr-adevar mai lunga, dar nu e neaparat mai placuta, mai fructuoasa, mai inteleapta sau mai fericita decat una de 25 sau alta de 10. La fel, o relatie cu multe pupaturi pe metru patrat nu e intotdeauna mai reusita decat alta cu o imbratisare la un deceniu.

O casa cu 10 camere nu e neaparat mai primitoare, nici mai calda decat una cu o singura camera.
6 felii de tort nu te fac mai fericit decat o singura felie, si aia impartita cu cineva drag.

Uneori nota 2 (luata "pe cinstite" pentru copiat in extemporal) e mai valoroasa decat un 9 (copiat). (In catalog nu stau insa niciodata informatii aditionala despre CUM a fost obtinuta nota respectiva.)

Un cuplu cu 7 copii n-a facut neaparat mai mult sex decat altul cu unul singur, cu doi sau cu niciunul.

O masina care circula cu 200 km/h nu ajunge intotdeauna mai repede la destinatie decat alta cu 70. (Uneori nu mai ajunge niciodata. Dar intrebarea asta nu si-o pune nimeni la ora de fizica...)



Si vorbele mint. Ooo si inca ce frumos. Atatea da-uri inseamna NU, atatea "multumesc" care suna a "luate-ar dracu'!",  atatea "ce mai faci?" cu sunet de "ma doare-n fund"...


Si vorbele mint. Si gesturile mint. Si visele mint. Si-atunci unde se gaseste adevarul?

Sursa foto:
http://www.kennedyc.com/blog/the-numbers-dont-lie/
http://sunilsairam.blogspot.de/


3 comentarii:

  1. Dragă (atât de tânără ) prietenă,
    Am impresia, după ultimele texte, că esti în pragul unei depresii deşi, între noi fie vorba, la peşti întreaga viaţă este o depresie. Textele tale, mai ales ultimul, sunt pline de sofisme. Vrei adevărul? Jumătate din tine îl doreste dar cealaltă jumătate îl refuză. Nimeni nu doreste adevărul fiindcă el este o notiune si-i apartine, dacă-i apartine, lui Dumnezeu. Noi trăim căutându-l în confruntările cu ceilalti şi cu noi insine. Ai două variante: fie crezi că tot ce se-ntâmplă e fiindcă asa vrea Dumnezeu, fie iti accepti conditia umană si te bucuri de fiecare clipa de fericire incercand sa depasesti momentele mai putin reusite ale existentei noastre fulgurante totusi. Nu uita insa ca in fata tuturor te afli intotdeauna doar tu cu tine insati asa cum esti!
    Cu multa prietenie ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, cand va citesc, domnule diriginte, am impresia ca citesc Kafka: citesc un paragraf de 10 ori, cu cat citesc mai mult cu-atat mi se face ceata mai mare in cap. Dupa care stau saptamani intregi si rumeg...

      N-am vrut sa scriu un text cu sofisme. Incepe fiu-meu clasa I in septembrie si mi-i lehamite de note, de calificative, de caracterizari...

      Ștergere
  2. M-am referit la zodia "Peşti" ( sau am probleme cu memoria?!!? ).
    Şi lucrurile se leagă firesc şi simplu. În septembrie eu ies din sistem ( mă pensionez ) iar fiul tău intră în sistem. Unul din motivele ieşirii mele este aceeaşi "lehamite de note..." . Oricum, totul e atât de relativ dar notele nu trebuie să devină un scop.
    În ceea ce priveşte formularea ta "Un copil cu 2 clase nu e mai prost decat altul cu doctorat" trebuie să recunoşti că e cel puţin nefericită dacă nu un sofism. Cum poate un individ cu 2 clase tot atât de "prost"=neinformat/ignorant ca unul cu "doctorat"= informat, silitor?. Aici nu vorbim de doi imbecili /cretini ci de atitudine. Sau cel cu 70km/h, ajunge întotdeauna la destinaţie? Nici ca pieton nu-i sigur că ajunge! Vezi, toate ies altfel când schimbi registrul/referentul/unghiul/perspectiva/raportarea. Ori, asta o face doar mintea noastră în funcţie de informaţiile, cunoştinţele şi capacitatea noastră de a ne exprima ( vocabular ).
    Dar poate că liniştea de care ai nevoie ţi-o vor da versurile de mai jos ( mai ales ultimele două ):
    Se bate miezul nopţii în clopotul de-aramă,
    Şi somnul, vameş vieţii, nu vrea să-mi ieie vamă.
    Pe căi bătute-adesea vrea mintea să mă poarte,
    S-asamăn între-olaltă viaţă şi cu moarte;
    Ci cumpăna gândirii-mi şi azi nu se mai schimbă,
    Căci între amândouă stă neclintita limbă.
    ( M. Eminescu - Se bate miezul nopţii )


    RăspundețiȘtergere