miercuri, 19 ianuarie 2011

Psihologie de 2 lei

Se pare ca oamenii pot fi clasificati -in functie de comportament- in anumite grupe. Iacata, ma straduiesc si eu, hobby-psihologul,  sa impart oamenii cu care am de-aface in fiecare zi:

omul tanga: se baga intotdeauna unde nu-i fierbe oala, incurca, incomodeza, da sfaturi fara sa-i ceri

omul branza: e delicios cand povesteste, cand (se auto-)critica, cand iti arata ca asa sau asa trebuie reactionat. Dar povestile lui put intotdeauna.

omul spaima: e intotdeauna cu ochii in 4, convins ca cineva il sapa, ii vrea serviciul, banii, etc. In doua din trei nopti are cosmaruri: oameni sau monstrii il fugaresc sa-l casapeasca. Strange atat de mult din dinti, ca le-a crapat smaltul. Are intotdeauna un plan de bataie P, si alte n planuri  pe deasupra -just in case. Nu are prieteni, doar psiholog.

omul molima: nu mananca niciodata la el acasa. Iar cand mananca pe la cunoscuti, atat de mult baga-n gusa, ca abea daca scapa cu viata biata fata de masa...

omul (femeia) biserica: nu scapa nici o coliva, nici un parastas, nici o vecernie. In caz ca preotul are ceva urgent si nu poate tine slujba, da fuga la biserica vecina, nu cumva sa scape rugaciunile. Daca e acasa, radio-ul e intotdeauna pe TRINITAS, cat se poate de tare, ca nici la telefon sa nu te poti intelege cu el. Tine cu tarie toate posturile, se roaga intr-una, chiar si atunci cand trebuie sa raspunda unei intrebari urgente.

omul sticla: are intotdeauna dreptate, mai ales cand are ceva spirt la bord. Daca ii se pune pata, sparge (cu toporul) tot ce-apuca de prin casa. Sotia lui ideala -de fapt singura care rezista cu omul sticla- este femeia-biserica (vezi descrierea de mai sus) cu adaos aferent de depresii, excursii nenumarate la sfinte manastiri, etc.
Apropos de omul-sticla, am capatat azi un banc de la Ligia:
Maria către Ion:
- Ioane, ai auzit? Se scumpeşte băutura.
Ion către Maria:
- Asta e Marie. O să mâncăm mai puţin.


femeia curcubeu: se imbraca fie din cap pana in picioare in verde crud (daca se poate isi vopseste si parul in aceeasi culoare), fie in 25 de culori de-odata (nu stiu daca vrea sa socheze, sau doar atraga atentia asupra ei). Inca n-am reusit sa iau leegatura cu ea, ca sa stiu daca mai are si alte caracteristici.

omul ban (la ciorap): cum pe lumea asta nimeni nu e bagat in seama/ respectat daca nu are bani, omul nostru are permanent la saltea cateva sute/mii (de care partenera de viata nu stie nimic?!) fara de care nu poate sa doarma (adunati pentru zile negre, pentru ocazii speciale, pentru operatii... motiv se gaseste intotdeauna). De fapt nici cu banii adunati nu poate dormi, ca-si face sute de planuri...


Daca-mi mai aduc aminte de ceva, revin cu completari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu