miercuri, 5 ianuarie 2011

Matematici superioare

Se da urmatoarea problema (metoda de rezolvare recomandata este sistemul de n ecuatii...):

Fie A, un domn necasatorit, dar care locuieste impreuna cu partenera lui de viata Z de vreo cativa ani, si impreuna cu care au o fetita. Domnul A are in jur de 35  de ani, conduce doua sau trei afaceri prospere, este extrem de ingrijit cu felul in care arata si... isi schimba numarul de telefon foarte des.

Fie B o domnisoara ce cauta disperat un suport economic si social, sub forma unui sot/partener de viata care este in stare sa-i plateasca facturile si "micile" cheltuieli ale vietii de zi cu zi. Care in incercarea asta obositoare de a gasi pe cineva, a reusit sa faca cunostinta, in pat, cu cel putin 100-150 de indivizi si cunoaste toate barurile urbei pe derost.
Domnul A se culca cu domnisoara B nu prea des, dar de cate ori nu gaseste ceva mai bun.

Fie C o alta domnisoara, care are un copil cu un nene de-odata cu bunicu-sau (despre care a crezut initial ca ar avea bani destui ca sa-i ofere un viitor bun...). Care "ar vrea neaparat" sa-si faca o familie, evident nu cu tatal copilului. Si cum domnul A are situatie financiara buna, de ce n-ar face un copil chiar cu el? Ea cunoaste cam un sfert din aventurile domnului A, insa... viitorul trebuie asigurat, nu? Zis si facut.

Fie D o femeie uratica (casatorita, cu copil, detalii fara importanta, desigur) cu care domnul A obisnuia sa se culce in mod regulat acum vreo 2 ani, cand inca nu apucase sa cunoasca bine piata locala, ca abea aterizase in oras. Doamna D este fosta prietena a domnisoarei C, deoarcece domnul A "a parasit-o" pentru aceasta din urma...

(Domnul A incearca si uneori chiar reuseste sa "acopere" toate aceste povesti -si inca multe alte- in cercul lui de cunoscuti. Are o singura relatie despre care toata lumea stie (inafara de partenera lui de viata, care, evident, nu stie sau nu vrea sa stie nici o iota din aceste povesti) si anume cu doamna E, care de curand i-a nascut un bebe mic si dulce. Si pe care a reusit sa o fugare din oras, "ca sa creasca copilul intr-un mediu nepoluat"...)


Sa se demonstreze ca:
- domnisoara B o sa caute ceva anisori, dar intr-un final o sa chiar gaseasca un nene care o iubeste, ii cumpara un telefon mai citav si-i plateste facturile
- domnisoara C  o sa chiar reuseasca sa ramana gravida ("mi-a promis ca o sa ne mutam impreuna si o sa fim o familie fericita"). Dar domnul A n-o sa vrea nici in ruptul capului sa... stie de povestea cu sarcina... asa ca n-o sa mai raspunda la telefon domnisoarei C. Disperata, femeia o sa caute sfat, dar toata lumea ii va inchide usa in nas. "In definitiv, draga mea, cand te-ai hotarat sa sari cu el in pat, nu ne-ai cerut noua parerea... acum descurca-te".
- doamna D, ranita din dragoste, o sa gaseasca alinare in bratele altora, evident nu ale sotului. 
- doamna E ramane luni de zile in asteptarea domnului A care este ocupat cu alte doamne "deocamdata in diaspora cu niste afaceri". Iar pruncul creste intre timp "mare si dastept ca tati"
- domnisoara Z, partenera de viata "cea mai oficiala" a domnului A, ii propune acestuia sa oficializeze relatia printr-o casatorie. "Suntem de 5 ani impreuna, ar fi timpul, nu?"

(Remarca profei de mate: daca numarul de ecuatii este mai mic decat cel al necunoscutelor, incercati metoda reducerii la absurd)

Un an bun s-aveti!

PS: nici macar o virgula in povestea asta n-a fost inventata, totul e 100% real!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu