duminică, 31 octombrie 2010

Mami, fun-ze, cad fun-ze!

TVRI

De cateva saptamani am criticat TVRI si emisiunile alea comunistoide de rahat. De cateva zile incoace, parca e facatura: una din doua, in cel mai rau caz una din trei emisiuni sunt foarte "de apreciat".

Premiul special: filmele istorice romanesti, pentru ca imi aduc aminte de vremuri in care ele erau singurele lucruri ce puteau fi vizionate la tv-ul alb-negru.

Locul 1:
Garantat 100% a avut un interviu cu un artist plastic neaos de la Cluj, Profesionistii l-a avut invitat pe Cartarescu si dama NU MAI FACEA REMARCI STUPIDE SI IEFTINE.

Medic in Germania

Acum cateva luni am fost cu piticul la control. Medicul, in jur de 55 de ani, avea pantalonul crapat langa cusatura (deci nu descusut) cam vreo 10 cm. Si locul fusese "reparat" de un ac si o ata, care, oricat de indemanatic ar fi fost conduse, n-au avut cum sa nu lase urme...  (OlgaHospital, Neurologie, Stuttgart)
Un fost coleg imi povesteste ca nevasta-sa lucreaza ca medic (nu mai stiu ce specializare) la spital si, in ciuda turelor de noapte si muncii la sfarsit de saptamana, salariul ei nu ajungea la nivelul unui inginer (cu salar mediu si aceeasi vechime). (Ca sa nu mai vorbim ca studiul "inginerie" dureaza intre 3 si 5 ani, iar cel de medic de la 6 ani in sus. Iar de responsabilitatea unui medic si cea a unui inginer, ce sa mai zic...)

miercuri, 6 octombrie 2010

Profesionistii

TVRI mi se pare un rahat de la A la Z, cu doua-trei exceptii: filmele vechi -pe care n-apuc aproape niciodata sa le vad, pentru ca la orele la care se transmit eu dorm dusa- si unele emisiuni in care sunt invitati artisti sau cantareti. Asta cu conditia ca, fie prezentatorul, fie invitatul (bine-ar fi amandoi, da' sa lasam visele), sa aiba CEVA de transmis. Nu ma refer la emisiuni ca cele prezentate de Leonard Miron, Danuti s-alde de-astea, ca mi se face greata cand vad oameni "plati" prezentatori la TVR.

luni, 4 octombrie 2010

Nachts schlafen die Ratten doch, W. Borchert

Das hohle Fenster in der vereinsamten Mauer gähnte blaurot voll früher Abendsonne. Staubgewölke flimmerten zwischen den steilgereckten Schornsteinresten. Die Schuttwüste döste.

Er hatte die Augen zu. Mit einmal wurde es noch dunkler. Er merkte, dass jemand gekommen war und nun vor ihm stand, dunkel, leise. „Jetzt haben sie mich!“, dachte er. Aber als er ein bisschen blinzelte, sah er nur zwei etwas ärmlich behoste Beine. Die standen ziemlich krumm vor ihm, dass er zwischen ihnen hindurchsehen konnte. Er riskierte ein kleines Geblinzel an den Hosenbeinen hoch und erkannte einen älteren Mann. Der hatte ein Messer und einen Korb in der Hand. Und etwas Erde an den Fingerspitzen.

„Du schläfst hier wohl, was?“, fragte der Mann und sah von oben auf das Haargestrüpp herunter. Jürgen blinzelte zwischen den Beinen des Mannes hindurch in die Sonne und sagte: „Nein, ich schlafe nicht. Ich muss hier aufpassen.“ Der Mann nickte: „So, dafür hast du wohl den großen Stock da?“

„Ja“, antwortete Jürgen mutig und hielt den Stock fest.

„Worauf passt du denn auf?“

„Das kann ich nicht sagen.“ Er hielt die Hände fest um den Stock.


vineri, 1 octombrie 2010

Stuttgart 21

Despre anomaliile acestui mormant de miliarde am mai scris aici. Si despre faptul ca democratia nu exista. Nici macar in tari asa-zis civilizate ca Germania...


Ma miram de ce reactioneaza lumea mai puternic la taierea unor copaci, decat la daramarea partiala a garii. Doctorita mea imi spune ca zona Stuttgart are procentul cel mai ridicat de astma, in randul copiilor, din toata Germania. Iar sursa este aerul poluat la care se adauga umiditatea zonei. Eh, si ce-i daca situatia asta -deja critica- se mai accelereaza putin prin cei cativa zeci de kmp de santiere+ eliminarea unors surse importante de oxigen? Ca doar politicienii nici nu prea au copii, iar daca au, nu locuiesc in Stuttgart, ci in cele zone rezidentiale din satutele periferice... asa ca ei n-o sa fie afectati, saracutii de ei...

Revenind la povestea cu Stuttgart 21. In ultimele zile situatia s-a agravat: demonstrantii (unele surse spun ca e vorba de 1500-2000, altii de 20.000 de persoane) au incercat sa blocheze intrarea catre santiere si catre parcul unde urma inceperea taierii copacilor. Zeci sau sute de politai cu tunuri de apa si gaze lacrimogene au incercat sa re-aduca situatia sub control. Unii spun ca au fost zeci de raniti, altii ca au fost sute...

Daca sunteti curiosi, detalii mai multe aflati pe toate site-urile nemtesti de stiri.