duminică, 31 octombrie 2010

TVRI

De cateva saptamani am criticat TVRI si emisiunile alea comunistoide de rahat. De cateva zile incoace, parca e facatura: una din doua, in cel mai rau caz una din trei emisiuni sunt foarte "de apreciat".

Premiul special: filmele istorice romanesti, pentru ca imi aduc aminte de vremuri in care ele erau singurele lucruri ce puteau fi vizionate la tv-ul alb-negru.

Locul 1:
Garantat 100% a avut un interviu cu un artist plastic neaos de la Cluj, Profesionistii l-a avut invitat pe Cartarescu si dama NU MAI FACEA REMARCI STUPIDE SI IEFTINE.

Locul 2:
Inclusiv emisiunea  cu Marina ALmasan Socaciu avea ceva picaturi de nou si spontan: adunase in platou Romani cu hobby-uri ciudate.
"Investiti in Romania", desi cu tenta comunista, invita oameni care conduc afaceri in plina expansiune, ca sa-si prezinte povestea/afacerea. Cheia succesului e intotdeauna "devotamentul, traditia, noi punem suflet in ceea ce facem", nu sufla nimeni o vorba despre CAT SI CE curge in buzunarele unor partide, unor primarii, unor lobby-sti.

Corigenti:
"Judeca tu" (ideea nu e rea, dar emisiunea nu e nici pe sfert innovativa precum i s-a facut reclama) unde prezentatoarea lungeste ultima vocala a cuvantului  pana iti zgarie timpanele, unde numai o parte din invitati sunt lasati sa-si spuna parerea pana la capat. Un invitat cu nasu-n ceriuri, Dr. in teologie (sau etica?!) la nush ce universitate de "prestige" din lume isi da cu parerea in chestii care n-au nici in clin nici in maneca cu stralucitu-i CV. 

Repetenti:
Emisiuni de genul "avocatul dumneavoastra" sau "dedicatii muzicale" raman sa-mi fugareasca buna-starea psihica... Moderatori de doi lei, invitati cu povesti ce nu intereseaza nici pe Grivei, telespectatori care suna si, fie nu gata lista celor care dedica muzica nici dupa 3 minute (dedicatii), fie nu sunt in stare sa puna coerent in cuvinte intrebarea sau situatia pentru care cer consiliere (avocatul pixului). Ma intreb oare DE CE AU MAI SUNAT?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu