joi, 18 februarie 2010

Vanatoarea de vrajitoare

Am citit un articol azi si mi s-a zbarlit parul:
http://www.unica.ro/detalii/articole/vanatoarea-de-vrajitoare-3243.html

Am tot respectul pentru doamna sau domnisoara care a sris acest articol si a adunat informatii de la mass-media cu traditie, dar acest articol nu este decat o exagerare. In primul rand Africa este NU UN SATUC, NU O TARISOARA este un continent. Cu milioane de oameni, mii de triburi si mii de traditii.

La fel de fals cum e sa generalizezi ca romania e o tara de hoti, copiii strazii, de lenesi, samd-cum apare tot "subinteles" in unele emisiuni la BBC, tot atat e de fals cand e vorba de generalizari-legate de exemplu de traditie-la nivelul unui continent. Nu mai vorbesc ca se dau foarte putine exemple concrete de femei omorate, in ciuda faptului ca titlul suna de parca ar fi vorba de masacru in masa...

Nu vorbesc din basme, sunt casatorita cu un african (UGANDA) de 4 ani, ne cunoastem de 8 si avem un baietel. Avem o multime de prieteni din toata Africa, incepand de la "sangele arab" pana la cei de culoare. Am avut ocazia sa cunosc pe viu- nu numai aici in Europa, dar si in Africa- traditii, oameni, locuri.

Africa NU e un loc al mizeriei materiale/morale, nu mor oamenii pe capete de SIDA, nu se omoara intre ei ca chiorii, etc., etc., etc. Poate vorbesc degeaba, dar daca aveti ocazia o data in viata sa vizitati acest continent, s-ar putea sa nu mai vreti sa va intoarceti.

Cu prietenie,
Elena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu