joi, 8 octombrie 2015

Cum ai ajuns sa fi frumoasa

Tu n-ai stiut niciodata nici ca esti frumoasa, nici c-ai sa fi celebra. Te-ai nascut, ca orice om, dintr-o (aproape) iubire sau dintr-o dorinta de razbunare/revansa a unei femei disperate sa supravietuiasca “decent”. Ai crescut cu mult sau putin, ai rabdat, ai cautat sau nu, ai incercat sa-ntelegi, sa-ti croiesti un drum sau sa gasesti pe unul care sa ti-l croiasca.

Ai fost sfioasa ori baietoasa, tot una. Din (ne)fericire pentru tine, in anii canda ltele infloreau din plin,  erai mult mai slaba decat colegele de clasa, mult mai ne-feminina. Nu-I vorba, ai fi vrut si tu sa poti purta un sutien din dantela. Dar Dumnezeusa ne ierte, ce era sa bagi in el, sosete?  De fusta mini ce sa mai vorbim; ce cocostarc s-ar incumeta sa poarte o fusta?

In visele tale de copil cu manute fragile, fetele frumoase –bogate, “normale”, ori sarace- se maritau cu printi bogati si erau amandoi fericiti pana la adanci batraneti. Nu-si punea nimeni problema varstei printului, nici problema capacitatii lui intelectuale/sociale. Nu se  mentiona nicaieri daca printul era potent, graitor de vorbe cu sens dublu, ori adanc, nici daca era(ne)educat la universitatea x din tara sau de peste hotare. Nu-si punea nimeni problema ca teza lui de doctorat a fostplagiatasau nu, ori dacabanii lui vin din afaceri (ne)curate din fotbal, racing sau bet& win. 
Intr-o buna zi, cand erai cat p-ace s-o dai dracului de scoala, sau poate chiar renuntasesi literalmente la ea, dar ti-a fost jena sa faci “official” incidentul acasa, te-ai trezit cu o fosta colega, pe jumatate cherchelita si ea, la masa unui domn misterios. Nu-ti mai aduci bine aminte cum ai ajuns acolo, cert e ca aveai cerceii mamei in urechi, iar ideea ca maine o sa-ti cauti de lucru ca vanzatoare la HM iti dadea o alura aparte de “fata care  stie ce vrea”.
E frumos domnul de la masa si parfumul lui ti se pare atat de familiar incat nu ai nici o retinere sa te asezi langa el.

Maine  te vad aparand de bratul lui la dineul oficial al Landkreisului. N-ai stiut niciodata ca esti frumoasa, da’ acum sti précis…
In ochii lui, semeni groaznic de tare cu fiica ce si-a pierdut-o anul trecut in accident de masina. Cand te priveste ti-e amant, tata si protector in acelasi timp. “Doamne, ce proasta am fost. O viata intreaga am crezut ca sunt o femeie ca toate alea, ba’ mai jos decat media. Da’ eu sunt chiar frumoasa, nu gluma…” Cu increderea proaspat castigata, iti permiti luxul sa faci niste glume super-tari, de-l pufneste rasul inclusiv pe marele Landrat. Intreti conversatii atat de mature si de serioase, ca mai-mai te-apuca frica. J


Maine o sa vina aia de la Vogue sa-ti ia interviu, de-o sa te-ntrebe de secretul frumusetii tale (despre greutatile carierei construita de una singura, despre diplomele adunate “cu greu” intre timp). Mai bine spune si tu o gluma; in loc sa raspunzi serios la intrebarea asta… Cand zambesti, parca chiar esti frumoasa...  J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu