miercuri, 7 iulie 2010

Din ciclul: cum ne freaca guvernul veniturile. Azi "bulina cu care nemtii protejeaza mediul"

Din cate guverne (si economii nationale) am vazut in lume asta, cel al nemtilor ma da peste cap zi de zi cu metode parsive noi. Metode de stoarcere a banului din buzunaru' omului de rand ma refer. Nooooo, chestia asta n-o zic cu glas mare pe germana, ca se uita astia foarte "admirativ" la mine: "daca nu-ti convine, du-te la tine-n tara!".

De curand incheiatul program "rabla" in care oamenii primeau de la stat 2500 de euro "premiu de mediu" daca isi dau masina veche pe una noua (si platesc diferenta, bineinteles) m-a facut sa vomit. Cum poti numi "premiu de mediu" o momeala care determina oamenii sa isi ia alte masini, nu stiu. (Probabil ca nou-achizitionatele masini au fost produse fara a utiliza pic de energie. Ecologic. Reciclabil. etc. hihihhiih, am vrea noi. Hait' sa ne facem masini din frunze).

De vre-un an doi a inceput nebunia cu "bulinele" -ca sa le zic asa- de mediu. Adica "s-a demonstart stiintific, ca motoarele diesel mai vechi de nustiu ce an, care produc noxe in cantitate x, sunt grav daunatoare mediului si sanatatii". (Nu stiu ce inseamna "grav". Dar stiu -am lucrat pentru asa ceva- ca "demonstratiile stiintifice" se falsifica "dupa gust"; si sunt cele mai faine metode de minti si manipula ale momentului in care traim. Daaaa, daca un titlu gen Prof. Prof. Dr. H.c. Dipl.-Ing semneaza un astfel de studiu, gata, e de crezut.)

Si cum politicienii nostri dragi si scumpi se bat cap in cap sa gaseasca metode de... muls populatia, amu se bat in piept folosesc de studiul stiintific de mai sus. Pe baza unor tabele ce iau in considerare anul de fabricatie, tipul motorului samd, fiecare masina primeste o bulina colorata. Bulinele masinile rosii au voie sa mai circule prin marile orase ale tarii, maxim pana in data x, cele galbene un an in plus. Cele verzi deocamdata sunt libere.Bulinele arata cam asa:



Rezultatul este ca mii de masini vor trebui aruncate sau vandute in tarisoarele vecine (sarace), iar omul o sa-si ia alta masina. Alt credit, alte dobanzi. Si mai papa si constructorii de automobile o pita.

Masina noastra s-a nascut in secolul trecut, anul 1999. Si are motor diesel. Incepand din data de 1 Iulie a.c. nu mai are drept sa circule exact in zona in care locuim, pentru ca aici au voie numai masinile cu bulina verde si galbena. Astea galbene mai au un an si gata, nu mai au nici ele voie. Ma jur cu mana pe inima ca masina asta, desi n-a costat un cap de lume, e un amarat de toyota, nu ne-a lasat niciodata pe drumuri, n-am avut baiuri cu ea, ne-a ajutat, ne-a carat in spate fara sa scoata fum. O iubim. Da, si acum tre' sa-i zicem pa-pa si sa ne luam o alta. Cu bulina verde. Si ma jur cu aceeasi mana, pe aceeasi inima, ca in 2-3 anisori -maxim- o sa vina lista cu verde+ si verde++ iar masinile cu simplu verde vor trebui din nou eliminate.

Un comentariu:

  1. vrei nu vrei trebuie sa iti iei masina noua. Doar nu vrei tu sa stai in calea " progresului" nemtesc ?

    RăspundețiȘtergere