miercuri, 6 octombrie 2010

Profesionistii

TVRI mi se pare un rahat de la A la Z, cu doua-trei exceptii: filmele vechi -pe care n-apuc aproape niciodata sa le vad, pentru ca la orele la care se transmit eu dorm dusa- si unele emisiuni in care sunt invitati artisti sau cantareti. Asta cu conditia ca, fie prezentatorul, fie invitatul (bine-ar fi amandoi, da' sa lasam visele), sa aiba CEVA de transmis. Nu ma refer la emisiuni ca cele prezentate de Leonard Miron, Danuti s-alde de-astea, ca mi se face greata cand vad oameni "plati" prezentatori la TVR.

Emisiunea "Profesionistii" mi-aduce aminte ca mai exista si OAMENI, ca avem si VALORI. M-as uita mai mult si mai atent la emisiunea asta, daca n-ar fi prezentata de o tipa care da cu bata-n balta, oricat de educata si de informata ar fi. Ma refer la Eugenia Voda... Femeia asta eclipseaza atat de mult persoana/ personalitatea invitata, cu replici fara nici o urma de nou, de creativ, de original, ca-mi vine sa-i pun un calus in gura, sa nu mai intrerupa vorba omului. Nu de alta, dar imi miroase extraordinar a educatie comunista si "gandit in cliseu". (In tura asta m-a calcat si Dem -el fusese invitat- pe doua bataturi, la teme legate de "unde o dau tinerii in bara", "daca nu ne prea elogiaza nimeni, hai sa ne elogiem singuri" samd. Ma rog, astea sunt parerile lui personale cu care eu nu sunt de acord. Dar macar au fost expuse cu originalitate...)

Ia sa vedem niscaiva exemple, legate de "prospetimea" cu care EV modereaza aceste emisiuni (nu jur cu mana pe inima ca redau dialogul exact asa cum a fost. Doar in linii mari):

1
Dem zicea in emisiunea ei ca multi actori aflati abea la inceputul carierei, nu mai stiu ce este munca sau rabdarea pentru a deveni CINEVA. "Il saluta portarul cu MAESTRE, il mai saluta unul din spatele scenei cu MAESTRE, il mai saluta la macelarie cu MAESTRE si gata, el e maestru, nu mai poti vorbi normal cu el." La care doamna sus-numita: " nici nu se pune la indoiala faptul ca dumneavoastra sunteti un maestru recunoscut". Femeie, nu era vorba ca el, Dem, ar fi sau n-ar fi. Era vorba de copii, de incepatori. Madamme, cand o sa intelegeti ca un om de talia astora invitati in emisiune, N-ARE NEVOIE DE CONFIRMAREA DUMNEAVOASTRA ca sa fie sau nu cine este? Ia mai bine o dusca di apa din cel pahar di pa masa, si lasa omu' sa spuna ce-are de spus...

2
EV: Deci nu ati avut origine nesanatoasa ca sa zic asa?
Dem (ironic): Nu, nu, ca eram sanatosi.

3
Dem: Trebuie sa diferentiem foarte bine intre un artist popular si unul celebru. Unul este foarte cunoscut si auzim de numele lui in mod frecvent -dar succesul lui este unul limitat- iar celalat... (aici nu mai tin minte exact vorbele lui Dem ca a intervenit tipa, ca de obicei)
EV (cu un ton de savant care a descoperit o noua lege a fizicii): Cu siguranta, dumneavoastra sunteti un artist celebru. Cucoana, era vorba de diferentiat intre o treaba si alta, nu despre cat de celebru sau ne-celebru e Dem, da? Tii minte chestia asta pana la o emisiune viitoare?

4
"aceasta sensibilitate pe care numai dumneavoastra, artistii..." (chetsiile astea repetate la nesfarsit pot avea efectul picaturii chinezesti. Oare asta urmareste doamna sa aplice invitatilor ei?), "acum cativa ani spuneati intr-un interviu ca..." (mamaaaa ce inteligenta esti, mai tii minte de-acum cativa ani ce-a zis Dem sau altul sau altul in nu stiu ce interviu? Mai da' ai o memorie mai ceva ca hardul de PC)

Na, m-am mai racorit inca o data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu