vineri, 12 septembrie 2014

Draga doamna invatatoare, (ne dam doctoratul inca din clasa intai?)

va iubesc inainte de a va cunoaste. Inainte de a sti cum va cheama, inainte de a sti daca o sa va fiu  simpatic sau nu. Repet cu mami in fiecare zi fraza: "la scoala trebuie sa fim atenti", cu speranta ca poate-poate o sa chiar reusim. Pana si fratiorul meu mai mic repeta cu noi;  scoala nu e o gluma.  O sa ne straduiesc sa imi iau rolul de elev de clasa intai foarte in serios, cu tot "trendul" modern potrivit caruia scoala e de rahat, noi suntem niste genii laudate pentru orice basina, iar dascalii sunt niste looseri. 

Draga doamna invatatoare, am si eu in semn de intrebare: de cateva zile, mami umbla innebunita de la magazin la magazin cu o lista interminabila in mana (pe lista sunt zeci de lucruri ce-mi trebuiesc la inceput de an): caiete (7, fiecare de alt fel?!), dosare (A3 A4 si alte lighioane), foarfeci (doua?!), lipiciuri, mape, papuci de casa?!, ascutitori,  carioci, plastelina, foi colorate transparente si opace... (Astea pe langa strict necesarul ghiozdan, trening, incaltari de sport, stilou, creioane colorate, si muuulte altele)

Eu am sa vin zilnic la scoala, dar in medie avem 3,5 ore de curs pe zi. Asta din Septembrie pana in Iulie. Exclus Sambata, Duminica si vacantele. Chiar  e nevoie de tot arsenalul asta pentru a invata sa scriu 36 de litere si a socoti pana la 10? O sa apuc sa folosesc 10% din ele in clasa intai?



Mami ar da o lege: 

Obligatoriu in clasa intai: bunul simt si 5 Euro pe saptamana cu care sa va cumparam cele mai frumoase flori posibil!