miercuri, 30 noiembrie 2011

Cum mor parintii...

...cu un singur copil? Intr-un azil de bătrâni.
...cu doi copii? Intr-un azil de bătrâni.
...cu trei copii? Intr-un azil de bătrâni.
...cu zece copii? Tot într-un azil de bătrâni...


E la modă să ne luăm credite. Zeci de credite. Pentru supraviețuire, pentru a ne permite un concediu, un lux, pentru anumite afaceri. Ne luăm atâtea credite, ca muncim 12-14-16 ore pe zi să le platim. Între două concedieri sau falimente, unii din noi mai au timp sa facă și câte un copil... Dar de părinți am uitat cu totul, ei nu mai au loc in ecuație. Așa ca ii lăsăm sa moara „ingrijiți de personal calificat” (ce vorbă de căcat, scuzați expresia). N-avem timp să ne trezim noaptea, să le punem o compresă, să le facem un ceai, sau sa-i liniștim. Că ei s-au trezit ani la rândul pentru noi, cine-și mai aduce aminte?

Noapte bună, părinți și bunici, care ne-ați iubit și răsfațat, care ne-ați dat câte 100 de lei cand luam premiul intâi, care ne-ați platit nunți, școli și facultăți. Noapte bună!

marți, 29 noiembrie 2011

La voi vine Moșul?

Nu știu daca ați fost cuminți sau nu. Daca n-ați fost, asta e, mai stati un an și mai așteptati... Sau faceți voi pe Moșul?

La noi -înca nici nu e Decembrie, da?- și peste tot numai ghirlande și beculețe... Am cautat azi cu sora/mea niște felicitari pentru Craciun. Ore in șir am cautat ceva cu Maria, Iosif si Pruncul Isus. Da... am cautat degeaba. (OK, am gasit ceva cu un îmgeras...) Craciunul nu mai inseamna NIMIC legat de crestinatate.

luni, 28 noiembrie 2011

Test

Bucurieeeeeeeeeeeee, gata, amu poci sa scriu cu caractere Românești!


Mulțumesc varuțului Mitelo.

Alo, gara? Nu va suparati, imi puteti spune si mie cum ma cheama?

Caz nu puteam sa scriu primul articol (tihnit) din ruina fara sa ma plang...
Ia sa ma mai racoresc un pic si sa scriu azi despre uraganul -aspirator de energie- numit MUTAT.

Mutatul propriu-zis a durat 2x7ore (incarcat-condus-descarcat). (Impachetatul: 2-3). Despachetatul: 4 SAPTAMANI. Cert -si bine- e ca n-am pierdut nimic. (Numai ca nu mai prea stiu unde se afla unele lucruri, unul din ele fiind capul. Il gasesc si il pierd in mod regulat...hihihihihihh).

Telefon si internet: facut+semnat hartii: o ora. (Birocrati nemtii? No, ruina n-a avut niciodata tel., desi ea exista de pe la inceputul anului 1900...). Asteptatul pana sa avem internet si telefon: 6 SAPTAMANI. Pe cand am avut totul gata, calc-ul se dadea de ceasul mortii, iara telefonul cel cu ISDN nu se potrivea la noul router... Alte zile de fugareala.

Schimbat adresa si nr. de tel. la diversi furnizori/familie/cunoscuti: pana in prezent vreo 7 ore...

Zeci sau sute de ore pierdute prin magazine sa cumparam de toate, de la cuie, ciment, faianta, sobe, pana la haine pt. iarna serioasa. Cica in padurea bavareza ar fi muuuuuuuuuulta zapada. Si extrem de frig (asa, de vreo 2 degete). Plus despicat si depozitat lemn de foc (inca nu avem gaz. Uneori ma bate gandul sa anulam contractul, ca-s satula de cheltuieli. Alteori numar zilele si fac amr-ul, ca intr-o buna zi n-am sa mai fiu neagra de funingine -plus furie ca nu fac focul destul de repede dimineata). Bani, munca, "vine iarna", de parca ar veni "ice age". Si iarna nimic, ticule! Azi-maine vine Mosu' cu bicicleta, ca de sanie nu e loc...

Auzi, mai am si io o intrebare, toata lumea care are doi copii o ia razna? Copilu' mai mare, e cum e. Da' asta mai mic, sa-mi traiasca, nu alta: fac mancare, plange. Merg la toaleta, plange... Numai cand doarme nu plange, dar atunci, de obicei, dorm si eu. Moarta.

vineri, 25 noiembrie 2011

Am ajuns la ruina. Inca traim.

Ada lemne de foc-scoate cenusa-nu uita cumparaturile-aduna de prin casa-mama, mi-i foame-alo? nuuu, adresa e alta-scrisori la posta-puiule, repeta dupa mine "lassen wir das Lied erschallen"- mami, imi iei covrigel?- la dracu', sa fac naibii o baie- ptiu ca-mi pierd si piucul de creier ce-l mai am... 
Trebuie sa fii dus cu pluta ca sa fii fericit?

Suntem mutati in ruina de cateva saptamani. Abea de azi avem internet si telefon fix. (Numai ca acum e vorba ca... nu-mi merge calculatorul... Poate mai dureaza 2-3 zile si scriu din nou cu regularitate). Abea astept sa sun lumea, n-am mai vorbit aproape deloc o vreme si mi s-a impaienjenit limba si tastatura...

Multumesc celor ce au avut rabdare sa astepte.