joi, 30 iunie 2011

Citesc

Dupa ce ani de zile n-am mai reusit sa iau carti in mana -NU MAI PUTEAM CITI NIMIC pentru ca toate cartile mi se pareau extrem de banale- zilele astea citesc (amestecand in cratite sau stand pe banca, langa groapa cu nisip):

Stupid white man: manipularea omului de rand, muncitor, platitor de taxe (economie). Faze de rasu-plansu' american.
Sacred Sparkle: manipularea parintilor (vaccinuri pe intelesul tuturor). Povestea unui copil autist (nascut supersanatos si imbolnavit de o serie de vaccinuri) si a (unei) mame(i) disperate sa-l insanatoseasca. Fetite si baieti, eu nu zic nu va vaccinati. Eu zic: informati-va inainte!
Eltern setzen Grenzen (habar n-am daca e foarte utila cartea -sau e numai bla-bla- ca inca nu pot judeca intregul continut. Va tin la curent)
Generation Me (de ce suntem asa cum suntem, ce-au facut parintii nostri ca sa scoata plozi ca noi si-apoi sa se planga ca suntem "de neinteles". Cateva din idei sunt geniale de tot, dar cam multa vorbaraie)
Kindern fördern uns heraus (cica ne provoaca copiii. Inca nu mi-am dat seama cine e baiul in ecuatia copil+parinte=chaos, dar dupa cum spune titlul am senzatia ca se adreseaza parintilor bolnavi de sindromul C.M.e.d.N."Copilul Meu e de Nestapanit" hihihhhihihihhi)
Micul print (prima jumatate din poveste a fost o adevarata dezamagire -dat fiind faptul ca povestea e "cartea de capatai" a multor adulti ce m-au format ca om- inafara de vreo 4 idei de-a dreptul bestial de adevarate si de bune de pus la inima...)

De fapt am reinceput cititul ceva timp in urma, dar zilele astea am reinceput sa citesc mai cu tragere de inima decat de obicei...

miercuri, 22 iunie 2011

Modificari

Ulei cu aroma de usturoi (borcan de sticla cu capac infiletat, ulei, catei de usturoi) in loc de usturoi granule/pudra.

Nuci macinate in loc de carne macinata (nu asa de des pe cat mi-as dori).

Felii de legume/fructe proaspete, ALUUUUUNE in loc de chipsuri (atentie, creeaza dependenta. hiihihih).

Apa si ceai in loc de suc.
Apa in loc de medicamente de dureri (de cap, de ciclu, de... toate)

Mirodenii in loc de vegeta/maggi &Co

Capsuni (cu tona) in loc de croissant cu gem (cu aroma) de capsuni

Paine neagra in loc de alba.
Paine alba cu gem in loc de prajitura

Oua fierte in loc de papara.

Smantana cu fructe in loc de inghetata...

                 si ma mai gandesc...

joi, 16 iunie 2011

Stirile pe intelesul (si manipulatul) copiilor

Din an in pasti dau si eu drumul tv-ului sa vedem ceva desene cu Pompi. Pe canalul nemtesc KiKa intre orele 16 si 19 sunt 2-3 seriale "harmless" (nu se omoara intre ei, nu apar fetite cu aere de vedete, nu bate nimeni apropos-uri de genul "ce fain e sa chiulesti de la scoala"): Pinocchio, Paco-Nuki-Lola, Yakari samd.

Undeva pe la ora 18:30, cred, este inclusiv o emisiune de stiri "pe intelesul copiilor". Asa aud si copiii (in caz ca n-or auzit de la cei din jur) despre conflictul din fasia Gaza, despre Gadafi (o fi corect cum am scris?) despre NATO/UN/EU&Co si inclusiv despre ucigasul-diareo-virus despre care am scris in articolul anterior. La fel ca si celelalte emisiuni de stiri, au ei grija sa-ti spuna cine e bau-baul si cine e scufita-rosie. (Nu de alta, da' s-ar putea, copil fiind, sa te intrebi ce naiba cauta Germania in Afganistan si de ce le mor soldati pe-acolo. Si iti explica ei ce misiune importanta de PACE?! au acolo si cat de bine le merge afganilor de cand si nemtii sunt implicati...)

miercuri, 8 iunie 2011

Diaree (nemteasca), vaccinuri&Co

Inainte s-ajung in Germania n-am stiut ca p-aci exista o diaree ciudata. Adica da, si in Romania auzisem de diaree, da' nu asa cu voma si stat la pat zile in sir pana iti revii. Nici nu stiam ca unii oameni ajung la perfuzii in urma unei asemenea diarei. Si nu stiam ca in lumea asta exista diarei contagioase (or fi fost, pe vremuri, sau poate exista si azi, in saracie si mizerie, da' nu in ditai tara civilizata, mandria occidentului?!). Ce stiam io in Romania era ca facem diaree de la maini/fructe/legume nespalate. Si de la fructe-prea-stropite de la livezile CAP-ului. Si ca tinem regim 2-3 zile si gata, am scapat.

Mai nou toata lumea vorbeste p-aci de nu-stiu-ce-virus care produce muuulte treburi prin stomac/intestine. Cica ar fi nu stiu cate zeci de persoane deja decedate (ca cei decedati ar fi peste 80 de ani, ca deja aveau la activ sute de boli, sau ca deja erau oricum pe moarte nu zice nimeni). Si nu stiu cate sute ar fi "in stare grava" la spital.
(Habar n-am cine face astfel de statistici. Eu stiu una si buna: si eu -ca si majoritatea dintre voi- am facut statistici la viata mea. Muuulte. Si rezultatele care "nu corespundeau" temei sau tendintei care trebuia justificata prin statisticile respective erau pur si simplu NE LUATE IN CALCUL. Din fericire pentru mine si pentru noi, eu n-am lucrat niciodata in industria pharma...)

Ciudat imi pare numai, ca la primul control al bb-ului nostru proaspat-nascut (Martie a.c.), doctorita de copii mi-a zis:  de anul asta, bebelusilor li se face in plus nu stiu ce vaccin pentru diaree/dezinterie. Pai da, sa se faca, treaba lor. Sa se faca cui ii convine. Da' nu puiului pe care m-am chinuit sa-l port si sa-l cresc 9 luni cat mai sanatos posibil. Haoleu, doctorita se uita din nou la mine ca la o descreierata. (Deh, mai bine descreierata decat cu copilul mutilat. Zic io.).

(Aproape off topic)
Apropos vaccinuri, de la Luci am primit un email: potrivit "natural-news"Bill Gates sustine sus si tare ca populatia globului poate fi redusa cu ajutorul lor (a vaccinurilor). Asta in conditiile in care, el si nevasta-sa sunt implicati in proiecte pharma (campanii de testare/cercetare/administrare de vaccinuri) de lunga durata.

Dar revin la povestea cu diareea.
Acum peste tot panica. Azi auzim ca virusul a aparut pe rosii si castraveti. Pac, nu mai baga nimeni nici un fruct in gura. La chioscurile unde pana ieri se vindeau sandwich-uri cu tomate/salata/ etc. nu mai vezi nici urma de chestii verzi pe chiflele cu salam (habar n-am cine si cati fermieri sunt deja falimentari in jocul asta tampit). Maine ne zice ca a aparut din nu-stiu-ce germeni de soia. Peste o saptamana ca ar fi din carne. Hahaha, si-acum ce mai mancam?

marți, 7 iunie 2011

Foodmatters later edit

Ziceam mai demult de un documentar legat de alimentatie. Si ca medicii respectivi sustin sus si tare ca suntem ceea ce mancam. Si ca da, mancarea chiar conteaza. Conteaza pentru ca datorita mancarii ajungem supraponderali, facem cancer, facem stop cardiac. Si mai ales conteaza pentru ca datorita ei ramanem sanatosi. Daca stim cum si ce sa mancam.
Eu beau zilnic apa muuuulta cam de 2 anisori. Acum de cateva saptamani bune am incercat din rasputeri sa mananc (macar jumatate din mancare) treburi crude: salata, fructe, morcovi, etc., c-acum, har Domnului, sunt de toate... N-am renuntat la carne si lactate, dar le-am redus. Dulciuri aproape deloc.

Si iacata ce s-a intamplat:
1. Mi s-au dezumflat gleznele.  De ani de zile nu-mi vad osul gleznelor decat iarna, pentru ca vara am niste picioare ca de elefant... Ei bine de vreo luna si mai bine am si eu glezne. Si afara e canicula! Ajunsesem sa port marimea 43 (o adevarata placere pentru o femeie, fie ea si fericita), am revenit la 42, uneori 41.

2. Nu mai beau cafea. Decat daca sunt in vizita; nu-mi place sa refuz omul (omul care, de ani de zile ma serveste cu cafea si eu o beau)... Nu mi-e somn, dorm cam 2-3 ore (din 24) mai putin decat inainte si nu sunt obosita.

3.Transpir muuult, (ok, nu mai mult decat inainte, cred) dar nu se mai pateaza tricourile albe. Si nu mai am nevoie de deodorant...

4. Nu mai am fatza aia "buhaita" dimineata. Mai tata, aveam pe vremuri niste ochi dimineata, de-mi era frica sa cred ca-s ai mei...

5. Am vazut primul nigel pe gat, care se usuca de la sine. Asa, s-a uscat, s-a micsorat. Acum mai e cat un punct... (Pana acum am vazut numai nigei aparand. Uneri multi, alteori putini, dar apareau mai ales in timpul sarcinii...)

6. Am scapat de toate kilele din timpul sarcinii. Pusesem vreo 25 cred,  vreo 12 "au ramas" in maternitate... iar restul cu timpul... Asta in timp de 3 luni jumate...

Astept sa vad care e partea negativa a noului regim alimentar... Inca n-am vazut nik.

duminică, 5 iunie 2011

Ciudat

In tara soarelui se coc:
cafeaua, vanilia, cacaua,
ceaiul negru, cuisoarele, chimenul
si cate si mai cate...
Manute aspre aduna zilnic
tone de boabe, tone de frunze
Alte manute aleg bunele de rele,
iar altele impacheteaza.
Maini mari, puternice,
incarca totul pe vapor


In tara soarelui-apune
rasar de-toate pe rafturi:
praline, uleiuri, esente, iepurasi de pasti
mos-craciuni si globuri de ciocolata
(avem arome naturale pana si in cremele de piele)
Si daca nu se vand la timp,
ajung cu toate in cosul de gunoi...
(de multe ori inca inainte de a expira.
Nu credeti? Cercetati!)


Asta in timp ce
in tara soarelui, copii nu prea vad ciocolata.
Iara vanilia din biscuitii lor e "artificial flavor".

Sa nu-mi mai zici ca nu suntem nebuni!

vineri, 3 iunie 2011

Beatrice

Gata, am dovada ca am fost la Bea.

Cum se relaxeaza pensionarii

joi, 2 iunie 2011

Am zarit lumina, M. Sorescu

Am zărit lumina

Am zarit lumina pe pamant
Si m-am nascut si eu
Sa vad ce mai faceti
Sanatosi? Voinici?
Cum o mai duceti cu fericirea?
Multumesc, nu-mi raspundeti.
Nu am timp de raspunsuri,
Abia daca am timp sa pun intrebari
Dar imi place aici.
E cald, e frumos,
Si atata lumina incat
Creste iarba.
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.

sursa: http://www.romanianvoice.com

miercuri, 1 iunie 2011

Ambalaje

Vindem.
In fiecare zi, vindem.
Cat mai mult, cat mai bine.

(Ne) vindem (unul altuia)
(sau unii pe altii; totuna)
de unele, de altele...
Vindem. "Ma vand bine"
"Vand, deci exist"...
Succesul se masoara
pe contorul vanzarii

Vindem.
Pana cand
nu mai ramane nimic de vandut
decat pleava.
Da, stiu, si pleava are valoare. Biologica. Nutritiva.
Dar nu pentru vertebrate.


                                                   femeia fericita, Iunie 2011