miercuri, 31 martie 2010

Vorbe de duh

Pe lumea asta m-au "trezit" si m-au condus o serie de vorbe de duh auzite din dreapta din stanga. Vreau sa fac aci o lista cu ele, poate va ajuta si voua. Sau poate le stiti deja :). Le-am adunat de-a valma, nu sunt in ordinea importantei. Si am sa completez lista cand imi mai vine vre-una in minte:

Pentru sanatatea dumneavoastra evitati excesul de sare, zahar si prostii (Simona Catrina, rev. Tango)
Strabatem vremuri tulburi. Si in vremuri tulburi, gunoaiele ies de-asupra (Prof. Tempeanu)
Nu-i de mirare ca suntem un neam de ratati: uite si ciobanu' din Miorita, in loc sa faca ceva sau sa fuga, s-apuca de vorbit cu oaia. Si doar Miorita asta ii "epopee" nationala, la dracu! (Prof. Traian Petri)
Nobody is perfect (vara-mea Andreea)
Daca vrei sa fi respectat, respecta-te (de prin cartea de engleza)
Cine-i sluga nu-i stapan (Elena Fleps)
If you want somebody to keep your secret, first do it yourself (de prin cartea de engleza)
Attitude creates future (reclama la KENT)
Cand iti vine sa urli de necaz, iesi pe strada ca precis vezi unul cu probleme si mai mari ca ale tale (Elena Fleps)
De ce? (Prof. Viorel Covaci)
Cu prostu' sa nu te pui, ca are mintea hodinita (Prof. Traian Petri)
Fara lantisor si ghiul, parca nu esti prost destul (Prof. Traian Petri)

Sarbatori fericite, Frohe Ostern, Happy Easter


Celor cu care anul acesta de Pasti nu apuc sa vorbesc, sau carora nu apuc sa ii vad, sarbatori fericite si o imbratisare calda.

Allen die ich zu Ostern nicht sehen kann, Frohe Ostern und warme Umarmungen!

To all those I won't see nor meet this Easter, happy HOLY-days and a warm hug!

Elena & Family
sursa foto: http://casaparinteasca.blogspot.com/

luni, 29 martie 2010

Despre viata din Germania. Interviu unica.ro

De ce ati ales sa plecati la studii in Germania, mai ales ca, spuneati intr-un alt mail, nu stiati prea bine nici limba?
In 2002 am fost studenta in Cluj la constructii de masini. Impreuna cu alti 4 sau 5 colegi am primit o bursa DAAD pentru un semestru la univ. in Stuttgart. Cu toate ca facusem germana la scoala si un curs intensiv de 6 saptamani inainte de a veni incoace, nu cunosteam decat "vocabularul de facut piata" si 2-3 reguli gramaticale de baza; puteam forma propozitii simple, dar erau arareori corecte. (Interviul de bursa l-am trecut in engleza...)

Intr-adevar mi-a fost frica de faptul ca notele pe timpul bursei o sa fie mici, ca poate am sa pic unele examene... Mi-era teama mai ales sa nu dezamagesc oamenii care credeau in mine: vorbesc aici nu numai de familie si de cunoscuti, ci mai ales de profesorii de la Cluj care m-au incurajat sa vin. Calculat la rece, aveam sa "dau gres cu succes" asa ca, nu mult dupa trecerea interviului am renuntat la bursa.


Dar acesti oameni, de care mi-era teama ca o sa-i dezamagesc, m-au incurajat sa ma razgandesc: "poate fi singurul tren care trece prin gara ta, de ce sa-l ratezi?". Si pana la urma am venit...


Cum a fost perioada bursei?
Profesorii si doctoranzii care ne erau indrumatori de projecte au fost foarte indulgenti cu noi. Si ne-au incurajat si ne-au sfatuit. Nu ma asteptam de la atat de multa rabdare de la ei.
Iar in rest acomodare, acomodare, acomodare.
- In Cluj in tramvai, din centru pana la Universitate pe Bulevardul muncii, auzeai toate stirile zilei de ieri: oamenii vorbesc unii cu altii, chiar daca nu se cunosc. In Germania in tramvai auzi rareori ca cineva vorbeste: omul citeste, asculta muzica, atipeste, lucreaza la laptop, scrie sms-uri...
- in Romania biletele de autobuz/tramvai se vand de UN OM. In Germania se vand de la un automat; numai in garile mari gasesti ghisee de bilete
- mancarea este foarte aspectoasa, dar are cu totul alt gust aici. La inceput nu puteam manca mai nimic.
- camera din caminul studentesc nu o imparti cu nimeni. Vi acasa de la cursuri si esti singur-cuc. Noroc ca ne mai adunam noi intre noi (colegii din Cluj ma refer) dup-amiaza, sau mergeam la cumparaturi impreuna

joi, 25 martie 2010

FE-Users wellcome

Dear FE-Colleagues

From now on, I can also help. Do not hesitate to ask questions, I may be able to answer them. :)


source (picture): https://servicenet.t-systems.com/

Stefanel

Buni, de ce nu-i zici lu' mami sa-mi dea si mie carne?


Tati, mie nu-mi vine sa rad daca ma tii asa strans!


mami, asa-i ca-s smecher?

miercuri, 24 martie 2010

CERDACLU' LITERAR DIN STUTTGART (de amu's 2-3 ani)

se anuntase in biserica "cenaclu literar" dupa liturghie, in sala de sub biserica.

mai si cum am auzit, io, omu' insetat de cunoastere (c-o sete pana la genunchiu' broastelor) urjent am sarit sa particip. adica sa ascult. macar ca termenul "cenaclu" imi starnea amintiri "odioase", da' in fine.
nu ca nu avusesem io ocazii destule de-a lungul anilor sa particip la asa ceva, dar de obicei "simtirea artei" costa (sa nu uitam ca pe vremea aia eram muritoare de foame): nu exista expozitii de pictura sau piese de teatru pe care sa le vizionezi pe gratis. de cenacluri literare nici nu m-am interesat, in ideea ca acolo nu intra oricine are chef ci ma rog, or fi avand ei cluburile lor unde se aduna sau cafenele sau etc, unde picior de "pamantean de rand" nu calca, numa' ei, artistii, scriitorii, etc. si unde, oricum, o cafea e mai scumpa decat un kil de ness daca il iau de la magazin.


Ghid de dat in bara la locul de munca

Orientativ.
Eventuale variatiuni sunt bine-venite.
Orice similaritate cu realitatea este exclusa.


Asadar sa purcedem:

1. Simte-te victima: toata lumea vrea sa te calce pe bataturi, sa te umileasca. Nimeni nu te intelege, nimeni nu te respecta la "adevarata ta valoare". Expresii-cheie gen "tie ce-ti pasa, ca tu nu esti in acelasi rahat", "am un coleg care lucreaza la firma x, lux dom'ne, nu ca aici", etc. sunt foarte bine-venite. Nu ezita sa aduci aceasta tema (EU=VICTIMA) in discutie cat mai des posibil.

marți, 23 martie 2010

Ce legatura are diabetul sau alergia cu manichiura?

Desi diabetul nu are aparent nimic de-a face cu unghiile, trebuie sa ne reamintim ca aceasta afectiune face ca ranile sa se inchida cu mare greutate. De aceea in astfel de cazuri trebuie sa lucram cu mai mare atentie decat de obcei. Imaginati-va ca o viitoare mireasa are diabet si vrea sa aiba o manichiura speciala de ziua nuntii ei. Si imaginati-va ca in dimineata nuntii i-ati facut unghiile (gel-uv, acril etc), iar la o unghie ii sangeraza cuticula (pielita): fie isi pateaza rochia de mireasa cu sange, fie poarta un plasture, deloc bine-venit intr-o astfel de situatie. In astfel de cazuri se recomanda in primul rand MARE GRIJA cand lucram si daca e posibil manichiura sa fie facuta o zi-doua inainte de nunta, pentru a evita orice inconvenienta.

Revenind la clientela de zi cu zi, ca sa fiti sigure ca totul e OK, intrebati clienta -inainte de a incepe manichiura- daca sufera de o astfel de afectiune.

Alergia se manifesta sub forma unei mancarimi/inrosiri a pielii care poate aparea pe tot corpul in timpul sau dupa aplicarea tehnicii-UV sau acril. De obicei este vorba de o intoleranta la o componenta chimica din bonder/primer. In acest caz, persoana respectiva trebuie sa renunte la manichiura respectiva (stratul de gel, unghia falsa samd trebuie pilite complet jos). Exista in comert bonder/primer special pentru persoanele alergice (este din pacate mai scump decat bonder-ul clasic si "priza" materialelor pe unghie este mai slaba) de aceea acest produs se foloseste numai in caz ca apar alergii.

luni, 22 martie 2010

Ciuperca de unghii si gelurile-UV

M-am gandit sa scriu astazi despre un lucru foarte important pe care l-am invatat in trainingul de la SCHWABEN NAILS si anume ciuperca de unghii (cum arata asa ceva, vedeti poza dupa "Aflati mai multe"). Aceasta afectiune poate fi contagioasa si se vindeca numai cu tratament medicamentos prescris de medicul dermatolog.

Setfanel are 3 luni!

Bebe Stefanel, baietelul lui Ligia are 3 luni. Ii uram sa creasca mare si voinic ca tati!

Mituri legate de unghiile tehnice

1.UNGHIA ARTIFICIALA IMI STRICA UNGHIA NATURALA.
Unghia „naturala“ este un produs mort al organismului uman. Tehnica moderna a fost creata special pentru a nu dauna in nici un fel organismului uman. In concluzie, produsele nu dauneaza nici unghiei, nici organismului; dimpotriva. Ganditi-va la cineva care lucreaza in gastronomie si este tot timpul cu mainile in apa, sau la cineva care isi roade ungiile: aceste persoane nu pot avea aproape nicodata unghii ingrijite, pentru ca acestea fie sunt roase fie se rup, se exfoliaza sau crapa intr-una. Aplicatul unghiei false este un pas intermediar care ajuta ca unghia naturala sa creasca (sub cea falsa) fara sa se rupa. Odata ce unghia naturala a crescut inde-ajuns, nu mai este nevoie de unghii false: produse de gen gel-UV sau acril, mentin unghia naturala "sanatoasa" si ii dau posibilitatea persoanei respective sa aiba o manichiura de invidiat.
(Unghia naturala poate fi afectata doar de tehnicianul care aplica unghiile false, daca acesta nu a lucrat corespunzator.)

vineri, 19 martie 2010

Probleme la capitolul tehnica gel-UV. Astazi lifting

Liftings: intre stratul de gel si unghia naturala apar -la cateva zile dupa modelare- basicute de aer, stratul de gel (pare ca) se ridica de pe unghie. Inafara de faptul ca sunt inestetice, aceste basicute de aer pot favoriza formarea ciupercilor de unghii, de aceea trebuie facut tot posibilul ca ele sa nu apara.
"Lifting"-urile apar in principal pentru ca:
- unghia nu a fost pregatita destul de bine pentru modelare: zona de langa cuticule nu a fost degresata destul, sau in timpul modelarii ati atins unghiile cu degetele, cu ceva uleios, ati mancat, etc.

- gelul de modelare a fost aplicat inainte ca "primer"-ul sa se usuce destul de bine pe unghia naturala

- unghia naturala nu a fost pilita destul de bine inainte de aplicarea gelului

- (asta se intampla de obicei la 2-3 sapt dupa modelare) gelul a fost pilit de pe unghie/ unghiile au fost scurtate cu pila fara aplicarea ulterioara a unui strat de gel-finish. La fel se intampla si daca folositi ughiile pe post de desfacator sau alta "unealta" casnica: stratul de gel-finish se deterioreaza si nu dupa mult timp apar lifting-urile

- stratul de gel a fost prea subtire/gros la modelare (cand lucrati cu un gel nou, incercati 2-3 "grosimi" ale stratului aplicat pe unghie si vedeti care varianta tine cel mai mult). In plus, in mijlocul unghiei, stratul de gel trebuie sa fie mai gros, iar catre marigi mai subtire. Asta pentru a conferi unghiei modelate stabilitate (altfel unghiile se rup usor)

- unghiile sunt uleioase (se intampla cand apare dezechilibru hormonal cauzat de medicamente)

joi, 18 martie 2010

Materiale necesare tehnicii gel-UV


LAMPA UV: dispozitiv profesional, pentru uscarea gelurilor UV. Interiorul complet oglindit pentru o uscare mai eficienta a gelurilor UV. Timer 120 sec. sau continu.Suprafata aparatului este rezistenta la lacuri, geluri si acizi.

Gel special UV, diverse culori

Primer: lichid pt. priza/adeziune optimala a unghiilor false (Tipsurilor) pe unghia naturala.

marți, 16 martie 2010

Te doare capul de-ti crapa? Bea apaaaaaaaaaa!

Uite, ma sfatosesc si eu sa dau povete intr-ale leacurilor babesti. De ce? Pentru ca am aflat/probat un leac simplu, la indemana oricui are un robinet/fantana in apropiere impotriva catorva "boli" care ne fac dependenti de farmacie. Urasc industria pharma, fie vorba intre noi.

Ce face de fapt un medicament de durere? Subtiaza sangele. Cine mai poate face acelasi lucru fara sa ne otraveasca? APA.

luni, 15 martie 2010

Tehnica gel-UV: modelare

Rezultatul modelarii cu gel-UV este o manichiura care arata impecabil minimum 4 saptamani. (Materialele necesare se gasesc de ex. la ultimul link de jos).
Am cautat pe net descrierea pasilor necesari si am pus-o mai jos (cine nu vrea unghii false, ci modelare cu gel a unghiei naturale, sa sara peste descrierea lipirii tips-urilor). Va doresc rabdare si succes!

Pregatire
Indepartati toate resturile de lac de pe unghia naturala cu dizolvant. Impingeti cu grija cuticulele inapoi cu ajutorul unui bat de trandafir. Resturile de sub pielita care raman pe unghie (ca niste solzi) trebuie pilite usor.

luni, 8 martie 2010

Lacrima mamei

de talentata Mami Nineta

Ce ghiocei la tâmple ai acum
Când mă întorc în sat la tine, mamă
S-au dus toţi anii aceştia ca un fum
Şi-ai strâns atâtea lacrimi în năframă.

Sunt singură şi dorul mă usucă
Prea greu suport capriciile vieţii
Îmi vine mamă acum, un dor de ducă
Aş vrea să alerg în roua dimineţii.

Tată

de G. Vieru
Tată, eu nu stiu de ce
Nu te-au pus in cantece
Ca pe maiculita mea
Care viată datu-mi-a.
Tu ca dansa ne iubesti
Si ca ea imbătranesti,
Tată.
Rele-n viata sunt de-ajuns,
Daca plangi, tu plangi pe-ascuns.
Mai iei cate-un păhărut,
Dar nu uiti sa ne săruti,
Tată.

vineri, 5 martie 2010

Eu tot lui Luci ii dau dreptate

Aici aveti raspunsul unui om cu cap la cele spuse de mine in articolul anterior:

De cativa ani si noi nu mai folosim knor sau vegete, mancam mai des peste (somon, dorade)de preferat celoceanic ptr ca e mai sanatos (omega 3). De prajeli nu mai vorbesc, nu mai prajim aproape nimic, doar frigem in tigaie teflonata eventual la legume mai punem f putin ulei de masline si ala virgin presat la rece si nefiltrat (Cretzo) care e f scump cca 12 euro dar ne tine 3 luni o sticla de un litru. Eu mai am robleme cu sarea si cu amestecatul mancarurilor, in sensul ca amestec legume cu branza si carne.

Terra nu mai produce destula mancare sa hraneasca toata omenirea

O fi adevara? Nu stiu. Dar dupa cata mancare arunca nemtii, austriecii, elvetienii, americanii, etc zilnic la gunoi, cred ca toata povestea ca terra nu mai are resurse e o minicuna. E foarte bine sa bagi frica in oameni inainte de a lua o decizie -in politica- ce o sa inmilionareasca mai departe grasii tarii.Cred ca mancarea artificiala (cancerigena sau nu, modificata genetic sau nu) exista deja peste tot in lume si noi o mancam in fiecare zi "bucurandu-ne" ca ne permitem:
- carne mai des decat stra-strabunicii nostri, cand de fapt ceea ce mancam este orice altceva (hormoni, ingrasaminte, apa, saruri, grasimi) numai carne nu....
- rosii rotunde, aprinse la culoare si fara pete iarna
- gogosari de toate culorile
- vinete mari, cu geometrie regulata, fara seminte
etc. etc. etc.

joi, 4 martie 2010

Iubitul nu imi e cel-mai-bun-prieten

Articolul (click pe titul acestui post si il vedeti in intregime) e foarte convingator si foarte potrivit mentalitatii in care traim (cand "ne regasim atat de bine" simtirile sau frustrarile intr-unul sau alt serial modern). Si tot serialul respectiv "ne spune" ca daca:
- el nu rezista cu noi prin magazine cel putin 5 ore la cumparaturi aiurea,
- nu ghiceste de ziua noastra ceea ce ne-am dorit,
- are si el probleme la serviciu si nu e intotdeauna atent la ce zicem, daca, daca, daca, atunci E CLAR ca nu ne iubeste, "mars afara, (boule) imi iau viata de la capat". (Dar daca noi ar trebui "sa ghicim" ce roti de iarna sau spoilere isi doreste la masina, sau sa rezistam macar 3 ore la o expozitie de masini sau unelte, sau la meciuri de fotbal :) cum ar fi, doamnelor?)

luni, 1 martie 2010

O primavara binecuvantata!

BANALITATE
Deac Iulian

Daca esti trist de moarte
Ai grija sa nu devii un cadavru...
Daca esti beat de fericire,
Ai grija sa nu devii alcoolic...
Daca nu esti nici un cadavru
Si nici un alcoolic,
Ai grija
sa nu devii
un om
banal..






sursa (poezia):
http://www.cruciadaculturii.ro/lupta_pentru_frumos.php
sursa (ghiocelul):
http://img.webme.com